Zuska Velichová

Odmaturovala z oboru Knihovnictví a informační systémy a služby. Následně docházela na jednoleté studium na jazykovou školu. Poté vystudovala herectví v ČR na JAMU a ve Španělsku na škole Escuela Superior De Arte.

V průběhu studií na vysoké škole se zúčastnila mezinárodních workshopů: Grotowski technique, Meisner technique, Grigorij Lifanov (moskevská škola VGIK). Účinkovala na zahraničních festivalech v Beogradu, Warszawě, Lódži, Madridu a dalších městech.

Pracovala také jako lektorka na herecké škole A-casting, anebo také jako asistentka režie na Barrandově.

V pěti letech se chtěla stát spisovatelkou a toto nasměrování změnila v jejích šesti letech, když viděla film Free Willy, který způsobil její rozhodnutí stát se herečkou a také to, že bude spolupracovat se zahraničím. Tyto její dětské sny se jí plní. Ve Španělsku hrála v představeních: Bye Bye Birdie (role Rosie), Spanish Rose (role Spanish Rose), Rags (role Bella) a jiných. Také si zahrála v populárním egyptském seriálu Al Frenga.

V České republice se stala známou zejména díky hraní v Ordinaci v růžové zahradě, kde ztvárnila zdravotní sestřičku Moniku Moravcovou. Z filmů pak například Jdi dál anebo hraný dokument Kamenný příběh, kde si zahrála po boku Mariana Rodena.

Když jí bylo čtrnáct let, přestěhovala se spolu s jejími rodiči do Plzně, kde ještě téhož roku začala hrát v Divadle Pluto a o pár let později působila nějakou dobu v Divadle Josefa Kajetána Tyla. Dále hrála v Branickém divadle v Praze anebo hostovala v divadle Husa na provázku v projektu Gottland v Brně.

Také jí můžete spatřit v nejnavštěvovanější divadelní komedii s názvem Dívčí válka, která se hraje téměř třicet let, kde ztvárňuje roli Šárky.

Hereckou školu absolvovala představením Černé zvíře smutek (bohyně Dionýsa). Další představení: Miláčkové, Lidumor, Café Umberto, Tři sestry, Opereta a další.

Miluje cestování, poznávání kultur, osobní rozvoj, studium cizích jazyků, argentinské maté, song Million dreams a samozřejmě filmy.

 

Zůstaňte informováni o našich novinkách

Přihlašte se do našeho newsletteru a budeme Vám zasílat novinky přímo na e-mail.