MOST! 2. část

MOST! 2. část

Mají se rádi, ale ještě o tom nevědí

Mají se rádi, ale ještě o tom nevědí. Původní komediální seriál z prostředí Mostu.

Čtyřicátník Luděk Říha žije v polorozpadlém domě po rodičích. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi, jeho bývalá žena Ilona si vzala Němce a syn Tonda se za něho stydí. Teď ho navíc vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda, exkomunikovaný farář toužící po tom, aby mu otočili komunisty přesunutý kostel, aby se mohl zase vysvětit, trvale nezaměstnaný Čočkin, věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta, jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit.

Osmidílný komediální seriál je již šestou spoluprací dvojice Prušinovský a Kolečko. V projektu, který si nadsázkou bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie, si hlavní roli zahrál Martin Hofmann.

Hrají: M. Hofmann, E. Stárková, M. Isteník, Z. Godla, C. Drozda, V. Škultéty, J. Čvančarová, F. F. Červenka, L. Noha, J. Schmitzer, T. Medvecká a další. Scénář P. Kolečko. Kamera P. Koblovský. Režie J. Prušinovský

8 x cca 45 min, Česká televize 2019

Délka akce: 180 minut

Informace o akci a jejím konání